Ex Libris Jordi Gelabert - Gelabert i Casas, Antoni (1911-1980).; Gelabert, Jordi (1973)
Rybak siedzący w łodzi wiosłowej trzyma linę ze spuszczoną kotwicą, którą trzyma syrena. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty.
Data według inwentarza zbioru ekslibrisów PAN BG.
Keywords: Ekslibrisy -- Hiszpania -- 20 w