Laudacja na cześć prof. dr. hab. Antoniego Jozafata Nowaka OFM - Słomka, Walerian (1933- ) (2006)
1. Młodość i edukacja. 2. KUL uczelnią pracy i badań naukowych. 3. Praca dydaktyczna i kierowanie seminarium magisterskim i doktoranckim. 4. Obszar działalności pastoralnej. 5. Jubilat - człowiek, uczony, duszpasterz.
Tytuł nagłówkowy.
Tytuł streszczenia: Laudazione all'onore di prof. A. J. Nowak OFM.
Streszczenie w języku włoskim.
Keywords: Nowak, Antoni Jozafat -- (1935-2013); Katolicki Uniwersytet Lubelski Jana Pawła II; 2001-; 1901-2000; Pracownicy naukowi i pracownice naukowe; Duchowieństwo katolickie; Teologia katolicka; Polska; Artykuł z pracy zbiorowej; Laudacja; Biografia