Cheiromantica Ex Libris Gino Sabattini : Hic Omnia Certa / TM. - Marangoni, Tranquillo (1912-1992) (1949)
Przedstawia oko patrzące na trzy dłonie, wyżej napis: Cheiromantica, niżej dewiza: Hic Omnia Certa, u dołu napis: Ex Libris Gino Sabattini. Sygn. aut. i data w obrębie kompoz.