Cheiromantica Ex Libris Gino Sabattini : Hic Omnia Certa - Marangoni, Tranquillo (1912-1992).; Sabattini, Gino. ([S. l.], 1949)
Przedstawia oko patrzące na trzy dłonie, wyżej napis: Cheiromantica, niżej dewiza: Hic Omnia Certa, u dołu napis: Ex Libris Gino Sabattini. Sygn. aut. i data w obrębie kompoz.
Na odwrocie ołówkiem nazwisko aut.
Keywords: Ekslibrisy -- Włochy -- 20 w