IX Biuletyn Gdańskiego Oddziału Polskiego Towarzystwa Fotograficznego - Wański, Tadeusz (1894-1958); Lelewicz, Kazimierz (1896-1986); Lelewicz, Kazimierz (1896-1986); Pelczar, Marian (1905-1983) (Gdańskie Towarzystwo Fotograficzne, 1950)
Zawiera fotografie powojennego Gdańska Kazimiera Lelewicza i Tadeusza Wańskiego.