IX Biuletyn Gdańskiego Oddziału Polskiego Towarzystwa Fotograficznego - Wański, Tadeusz (1894-1958).; Lelewicz, Kazimierz (1896-1986).; Lelewicz, Kazimierz (1896-1986).; Pelczar, Marian (1905-1983).; Gdańskie Towarzystwo Fotograficzne (Gdańsk : Gdańskie Towarzystwo Fotograficzne, 1950)
Zawiera fotografie powojennego Gdańska Kazimiera Lelewicza i Tadeusza Wańskiego.
Odbito 30 egzemplarzy. Egzemplarz Nr 18.
Zawiera wstęp Mariana Pelczara.
Keywords: Fotografia -- Polska -- 1945-1970.; Fotografia artystyczna -- 1945-.; Gdańsk (Polska) -- fotografie