Michael Schmied Praeconsul Reipublicae Gedanensis Natus d. XI Decembris MDCXCIV. Denatus d. XI Aprilus MDCCLX. - Bernigeroth, Johann Martin (1713-1767). (Leipsic, 1763)
Przedstawia portret w ujęciu 3/4 Michaela Schmidta.
U dołu w polu kompozycji tytuł: Michael Schmied Praeconsul Reipublicae Gedanensis Natus d. XI Decembris MDCXCIV. Denatus d. XI Aprilus MDCCLX.
U dołu pod kompozycją sygnatura autora, miejsce i data powstania: A Leipsic gravé par J. M. Bernigeroth Graveur du Roi en 1763.
Keywords: Grafika -- Niemcy -- 18 w; Portrety -- 18 w