Polszczyzna jako język o zasięgu międzynarodowym : teraźniejszość i przyszłość / Władysław T. Miodunka. - Miodunka, Władysław (1945-2024)
Znaczenie przymiotnika "międzynarodowy", język polski a diaspora polska w świecie, znajomość i zainteresowanie polszczyzną przedstawicieli innych narodów świata, naukowe spojrzenia na zjawisko polonizacji przedstawicieli innych narodów, polszczyzna jako język o zasięgu międzynarodowym: przewidywanie na przyszłość.