[Wilhelm Michael Theodor Behrend] - Jentzen, Friedrich (1815-1901).; Jebens, Adolph (1819-1888). (Berlin : L.Sachse & Co in Berlin, 1850)
Przedstawia portret kupca gdańskiego Wilhelma Michaela Theodora Behrenda.
Pod kompozycją, po lewej: N[ach] d[er] Nat[atur] Gez[eichnet] v[on] A. Jebens; centralnie: Druck v[on] L.Sachse & Co in Berlin; po prawej: Lith. v[on] Fr. Jentzen; poniżej kompozycji faksymile podpisu: "MT Behrend".
Tyt. nadany przez katalogera. Dat. na podst. biografii autorów i portretowanego.
Gdańsk i okolice 1793-1914. Miasto, ludzie, wydarzenia w rysunku i grafice. - Gdańsk, 2014