[Otwarcie drogi morskiej z Elbląga na Bałtyk] / CAF telefoto Janusz Uklejewski. - Uklejewski, Janusz (1925-2011) (CAF, 1990)
Przedstawia jacht Misia I z załogą wypływający z Elbląga przez Zalew Wiślany do Gdyni, na jachcie między innymi kapitan Henryk Malentowicz oraz Edmunt Krasowski, 24. 06. 1990 rok.