[Otwarcie drogi morskiej z Elbląga na Bałtyk] - Uklejewski, Janusz (1925-2011).; Centralna Agencja Fotograficzna (Warszawa : CAF, 1990)
Przedstawia jacht Misia I z załogą wypływający z Elbląga przez Zalew Wiślany do Gdyni, na jachcie między innymi kapitan Henryk Malentowicz oraz Edmunt Krasowski, 24. 06. 1990 rok.
Tytuł nadany przez katalogującego na podstawie notatek prasowych na awersach.
Autor na awersie.
Data na awersie.
Keywords: Fotografie -- Polska -- Elbląg; Jachty -- Polska -- fotografie; Elbląg (Polska) -- 1945- -- fotografie