[Afisz. Incipit:] Dnia 6 czerwca br. ... dane będzie widowisko p.t. Gdy Jan Sobieski imć Pana Moliera ogląda ... (Kraków : [wydawca nieznany], 1938)
Afisz informujący o przedstawieniu, które wystawił Polski Teatr Akademicki w ramach Festiwalu Sztuki Polskiej podczas Dni Krakowa na dziedzińcu Collegium Nowodworskiego ul. św. Anny 12. Inscenizacja i reżyseria N.W.J. Dobrowolski.
Data wydania na podstawie treści.
Keywords: Kraków (Polska) -- 1900-1945 -- druki ulotne; Afisze -- 1900-1945.