Auguste Victoria Stift, Neugarten 1 - Atelier Franz Dähling (Gdańsk). (Danzig : Verlag F. Dähling, 1905)
Przedstawia siedzibę Fundacji Augusty Wiktorii przy ul. Nowe Ogrody 1 w Gdańsku, ok. 1905 r.
Data wg budowy k. poczt. i stempla poczt. na awersie.
Keywords: Karty pocztowe -- Polska -- Gdańsk -- 1900-1945.; Szpitale -- Polska -- Gdańsk -- 1900-1945 -- karty pocztowe; Gdańsk (Polska) -- 1900-1945 -- karty pocztowe