Ex Libris Jerzego Butwiłło / RS. - Stryjec, Ryszard (1932-1997) ([wydawca nieznany], 1975)
Przedstawia na tle planisfery, zza której wyłaniają się główki ludzi, popiersie półnagiej dziewczyny z kwiatem w ręku, u dołu napis: Ex Libris Jerzego Butwiłło. Sygn. autora RS i data 1975 w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf autora.