Ex Libris Poeticis E. P. / [Stasys Eidrigevicius]. - Eidrigevičius, Stasys (1949- ). (1971)
W obramowaniu wśród stylizowanych roślin dwaj mężczyźni: jeden z ptasią głową wylewa wodę z dzbana, u dołu drugi łapie do garnka lejącą się wodę, z boku głowy kilku osób i napis: Ex Libris Poeticis E. P. Pod wyobrażeniem autograf aut. i data.