Ex Libris Poeticis E. P. - Eidrigevičius, Stasys (1949- ).; Puzdrowski, Edmund (1942- ). ([S. l.], 1971)
W obramowaniu wśród stylizowanych roślin dwaj mężczyźni: jeden z ptasią głową wylewa wodę z dzbana, u dołu drugi łapie do garnka lejącą się wodę, z boku głowy kilku osób i napis: Ex Libris Poeticis E. P. Pod wyobrażeniem autograf aut. i data.
Nazwisko aut. wg autografu aut.
Keywords: Ekslibrisy -- 1970-2000.