Philippus a Limborch. - Gunst, Pieter Stevens van (1659-1724) (1711)
Przedstawia Filipa van Limborg, w popiersiu, obrócony w trzy czwarte w prawą stronę, patrzący bezpośrednio na widza. Portret wpisany jest w klasyczny, pionowy owal imitujący kamienną ramę. Rama spoczywa na masywnym, architektonicznym postumencie w dolnej części grafiki.Przestrzeń wokół owalu wypełniają gęste, pionowe i poziome linie kreskowania, tworzące neutralne, ciemniejsze tło. W górnej części owalu widnieje łacińskie imię i nazwisko: PHILIPPUS A LIMBORCH. W lewej, dolnej części ramy wyryto datę rzymską CD DCC XI (1711). Na froncie postumentu umieszczono pisany kursywą, kilkowersowy wiersz pochwalny w języku łacińskim, zakończony podpisem autora tekstu: C. Brandt.