[Telegram patriotyczny] (s.n., 1939)
W tle morze, płynący statek i wschodzące słońce. Na skałach z prawej strony siedzący orzeł w koronie z rozłożonymi skrzydłami (skierowanymi w dół), poniżej postać marynarza. U dołu szarfa z napisem: Nasz Bałtyk Polskim Na Wieki. Z boku herb Polski. Kolorystyka czarno-złota.