[Telegram patriotyczny] ([S.l. : s.n., 1939)
W tle morze, płynący statek i wschodzące słońce. Na skałach z prawej strony siedzący orzeł w koronie z rozłożonymi skrzydłami (skierowanymi w dół), poniżej postać marynarza. U dołu szarfa z napisem: Nasz Bałtyk Polskim Na Wieki. Z boku herb Polski. Kolorystyka czarno-złota.
Tytuł nadany przez katalogującego.
Dostępne również w formie elektronicznej.
Keywords: Symbole narodowe -- Polska -- 1900-1945.; Bałtyku, Wybrzeże (Polska) -- 1900-1945.; Telegramy patriotyczne