[Rozmowa] - Gorski, Konstanty (1868-1934). ([Warszawa], 1895)
Przedstawia młodego mężczyznę, kłaniającego się starszemu mężczyźnie, siedzącemu pod drzewem. Między nimi stoi młoda kobieta z koszykiem.
Tytuł nadany przez katalogującego na podstawie treści kompozycji.
W polu kompozycji w prawym dolnym rogu sygnatura autora KGorski.
Miejsce powstania według działalności autora.
Data powstania według działalności autora.
Na odwrocie adnotacja ołówkiem: F. Rawita-Gawroński - Na emeryturze. T. I. 1907 nr 40 s. 908.
Keywords: Malarze -- Polska -- 1900-1945.