Listy o Galicyi do Gazety Polskiej 1875-1876. - Koźmian, Stanisław (1836-1922) (nakł. Wł. L. Anczyca i Spółki, 1877)
Cykl publikowany w warszawskiej "Gazecie Polskiej" pod tytułem "Listy z Krakowa", począwszy od 1875, nr 30 i sygnowany kwadracikem.