Ex Libris Mariana Kowalskiego / MK. - Kościelniak, Mieczysław (1912-1993) (1962)
Przedstawia w owalu profilowy portret mężczyzny otoczony labrami, u góry w owalu inicjały MK, wyżej napis: Ex Libris, u dołu napis: Mariana Kowalskiego. Sygn. aut. w obrębie kompoz.