[Übersicht von Althof von gegenüberliegenden Weichselufer gesehen Aut. odb. Karol Nowaliński]. - Nowaliński, Karol (1935- ). (Karol Nowaliński, 1986)
Przedstawia widok od strony Przeróbki na Stary Dwór (Althof), na pierwszym planie Martwa Wisła, 25. 09. 1910 r.