[Übersicht von Althof von gegenüberliegenden Weichselufer gesehen - Nowaliński, Karol (1935- ). (Gdańsk : Karol Nowaliński, 1986)
Przedstawia widok od strony Przeróbki na Stary Dwór (Althof), na pierwszym planie Martwa Wisła, 25. 09. 1910 r.
Aut. odbitki i data wg inwentarza PAN BG, tyt. wg opisu na negatywie, tam też dalsza część opisu: Die im Vordergrunde liegenden Krähne liegen schon bereit zum Anfang des Baues der Breitenbachbrücke.
Fot. Gd.
Keywords: Fotografie -- Polska -- Gdańsk; Gdańsk (Polska) -- 1900-1945 -- fotografie