[Afisz teatralny. Incipit] Aleksander Fredro - Cudzoziemczyzna / Państwowy Teatr "Wybrzeże". (Państwowy Teatr "Wybrzeże", 1953)
Afisz teatralny informujący o premierze, która miała miejsce 9.08.1953 r. w Teatrze Kameralnym w Sopocie ul. Rokossowskiego 39/41. Reżyseria Zdzisław Karczewski, scenografia Marian Kołodziej, kierownik literacki Konstanty Puzyna, asystent reżysera Ryszard Sobolewski.