[Afisz teatralny. Incipit] Aleksander Fredro - Cudzoziemczyzna - Państwowy Teatr Wybrzeże (Gdańsk). (Gdańsk : Państwowy Teatr "Wybrzeże", 1953)
Afisz teatralny informujący o premierze, która miała miejsce 9.08.1953 r. w Teatrze Kameralnym w Sopocie ul. Rokossowskiego 39/41. Reżyseria Zdzisław Karczewski, scenografia Marian Kołodziej, kierownik literacki Konstanty Puzyna, asystent reżysera Ryszard Sobolewski.
Keywords: Kołodziej, Marian -- (1921-2009) -- druki ulotne; Państwowy Teatr Wybrzeże (Gdańsk) -- druki ulotne; Afisze -- 1945-1990.