Dantzick / W. Woolnoth. - Woolnoth, William (1780-1837) (1820)
Przedstawia widok na śródmieście Gdańska z lotu ptaka, z perspektywy wieży Domu Przyrodników, w stronę ul. Piwnej z widocznymi bryłami kościoła Mariackiego oraz Ratusza Głównego Miasta.