Ex libris Kazimierza Jasiulańca Resmerowski. - Resmerowski, Albin (1884-1959) (1945)
Na tle regału z książkami stół z otwartą księgą, kałamarzem z gęsim piórem, stertą ksiąg i globusem, na którym siedzi sowa. U góry napis: Ex libris Kazimierza Jasiulańca. Pod wyobrażeniem ryty napis: Resmerowski/45.