Der Johannisberg bei Danzig - Bils, Friedrich Heinrich (1801-1853).; Ludwig, Christian Gottlieb (1802-1877).; Rahnke, August (17..-18..).; Gerhard'sche Offizin (Gdańsk). (Danzig : Verlag der Buch- u. Kunsthandlung v. Fr. Sam. Gerhard in Danzig, 1845)
Przedstawia widok na punkt widokowy na Janowej Górze w Gdańsku-Wrzeszczu.
U dołu pod kompozycją podpisy autora rysunku, autora litografii, drukarza i wydawcy.
Data powstania na podstawie tematu, techniki i działalności autora.
Keywords: Wrzeszcz (Gdańsk, Polska ; dzielnica) -- 19 w. -- widoki