Friedrich Adolf Lampe SS.TH.D & Prof. P.O. Illustr. Lycee Bremeensis H.T. Rector Magnific. ([Niemcy], 1660)
Przedstawia Friedricha Adolfa Lampego, portret w owalu, 3/4 zwrocony w lewo, twarzą na wprost. Po ramie owalu biegnący łaciński napis - tytuł. Portet oparty na niewysokim cokole z umieszczoną na nim Inskrypcją kommemoratywną autorstwa Nicolausa Nonnena.
Data i miejsce wydania na podstawie dat życia zarówno portretowanego, jak i autora łacińskiej inskrypcji pod portretem.