[Afisz. Incipit] W dniach 27 i 28 bm. ... pierwszy raz w Polsce światowej sławy artystka Uzbekistanu Tamara Chanum ... ([wydawca nieznany], 1948)
Afisz informujący o wydarzeniu w sali Teatru Wielkiego w Gdańsku-Wrzeszczu.