Ex libris Pauline Theodorae v. Ohnesorge / H. E. Sachse. - Sachse, Hedwig E. (18..-19..) (1914)
W wieńcu z kwiatów urna, w głębi widok pałacu w Witaszycach, niżej w obramowaniu z kwiatów napis: Ex libris Pauline Theodorae v. Ohnesorge, u dołu herb rodowy rodziny Ohnesorge.