Medal. Krajowa Wystawa Filatelistyczna Gdańsk'89 50 Rocznica Wojny Obronnej 1939. ([Mennica Państwowa], 1989)
Medal. Awers: Herb Gdańska, obok napis: Gdańsk '89, pod nim trąbka pocztowa. U dołu półkolisty napis: Krajowa Wystawa Filatelistyczna. Rewers: Polski orzeł wojskowy, wokoło nazwy miejscowości, gdzie toczyły się zaciekłe bitwy w1939 roku: Oksywie, Westerplatte, Hel, Poczta Polska w Gdańsku, Krojanty, Puszcza kampinoska, Warszawa, Szarża nad Bzurą, Iłża, Kutno, Mokra, Modlin, Mława, Kock, Wola Gutowska, Lwów. Poniżej napis: 50 Rocznica Wojny Obronnej 1939.