[7. 2. 09 Danzig Keiserlich Werft mit Blick nach dem Hauptgebäude von S. V. aus] [aut. odb. Karol Nowaliński]. - Nowaliński, Karol (1935- ). (Karol Nowaliński, 1986)
Przedstawia Stocznię Cesarską w Gdańsku z fragmentem budynku dyrekcji, 07. 02. 1909 r.