Ex Libris K. B. / J. Malczewski. - Malczewski, Jacek (1854-1929) ([wydawca nieznany], 1906)
Satyr siedzący na pieńku, z lewej strony u góry herb szlachecki Gozdawa, napis przez środek na ukos: Ex Libris, u dołu: K. B. Nazwisko autora i data w obrębie kompozycji.