Obwieszczenie: Podaczas ewakuacji miejscowości Oblusz = Bekanntmachung : Bei der Evakuation in Oblusch [...]. (Gotenhafen : Prezydent Policji, 1939)
Afisz z tekstem zarządzenia z 28.10.1939.
Keywords: Wojna światowa (1939-1945) -- Polska -- Gdynia; Gdynia (Polska) -- 1900-1945.; Gdynia (Polska) -- 1939-1945 (Wojna i okupacja).; Gdynia (Polska) -- 1939-1945 (Wojna i okupacja) -- źródła