[Stan wojenny 1981] [Plac Solidarności] / Fotografował Bogusław Nieznalski. - Nieznalski, Bogusław (1948-2014) (1981)
Przedstawia Plac Solidarności, tłum zgromadzony pod pomnikiem Poległych Stoczniowców, ujęcie od pomnika w kierunku "Zieleniaka", 15 grudnia 1981 roku.