[Afisz. Incipit] Politechnika Gdańska otwiera rekrutację na pierwszy rok Studium Zaocznego ... ([wydawca nieznany], 1956)
Afisz informujący o rekrutacji na studia zaoczne na wydziały: mechaniczny, budownictwa lądowego, budownictwa wodnego i elektryczny. Egzamin wstępny w okresie od 16-23.08.1956 r. ma charakter egzaminu konkursowego i obejmuje matematykę, fizykę i Naukę o Konstytucji. Wymagania egzaminacyjne takie same jak na wyższych studiach dziennych.