Aus der Ex Libris Sammlung Hermann Wiese J. B. - Battermann, Johannes (1909-1999) (1986)
Na tle antycznej architektury mężczyzna stojący przy stole, na którym leżą kartki i otwarta księga z napisem: Aus der Ex Libris Sammlung. Na jednej z kart sygn. aut., monogram J. B. Na krawędzi stołu napis: Hermann Wiese.