Aus der Ex Libris Sammlung Hermann Wiese - Battermann, Johannes (1909-1999).; Wiese, Hermann (1935-2009). (Amsterdam, 1986)
Na tle antycznej architektury mężczyzna stojący przy stole, na którym leżą kartki i otwarta księga z napisem: Aus der Ex Libris Sammlung. Na jednej z kart sygn. aut., monogram J. B. Na krawędzi stołu napis: Hermann Wiese.
Na odwrociu dr. nazwisko aut., miejsce wyd., technika graf. i data.