Obchody roku jubileuszowego w Polsce - Gajek, Jan Sergiusz (1949- ). (1991)
1. Kościół rzymskokatolicki. a. Episkopat Polski. b. Duszpasterstwo rzymskokatolickie. c. Uczelnie i instytuty katolickie. - Katolicki Uniwersytet Lubelski. - Akademia Teologii Katolickiej. - Inne katolickie ośrodki naukowe. 2. Obchody cyrylo-metodiańskie w Kościele prawosławnym. 3. Obchody jubileuszu w środowisku grekokatolickim. 4. Uczelnie i instytuty państwowe. 5. Inne ośrodki intelektualne. 6. Polska prasa chrześcijańska.
Tytuł nagłówkowy.
Keywords: Metody -- (święty ; -- ok. 815-885); 801-900; 1901-2000; Obchody; Święci i błogosławieni; Chrześcijaństwo; Polska; Artykuł z pracy zbiorowej