Ex Libris Jana Czarneckiego - Chomicz, Witold (1910-1984).; Czarnecki, Jan (1871-1955). (1955)
Gryf stojący na stercie książek i pszący gęsim piórem w otwartej księdze, u dołu ozdobna tarcza z monogramem JC. Napis: Ex Libris Jana Czarneckiego, wzdłuż krawędzi ryte nazwisko artysty.
Data na podstawie działalności właściciela.
Keywords: Ekslibrisy -- Polska -- 20 w