Ex Libris Ioh. Maxi. a Mitchel J. E. Gericke. - Gericke, Johann Ernst (1750)
Na tle baszty w owalu tarcza herbowa z labrami. W polu tarczy u czoła dwie postacie kobiece w lustrzanym odbiciu z przepaską na włosach i sową w dłoni, u podstawy - lew. Na hełmie w klejnocie postać kobiety jak w polu tarczy. Poniżej na wstędze dewiza: Sapiens Qui Assiduns. Na baszcie w klejnocie na tle piór sowa, po bokach zwieszają się girlandy. Pod tarczą namiot heraldyczny w postaci skóry lwa z napisem: Ex Libris Ioh. Maxi. a Mitchel. Z lewej z boku płonący wazon, nad którym trzy medaliony z popiersiem. Obok lira, otwarta księga i rękojeść miecza. Z prawej nad zamkniętą urną medalion z zarysem budowli. Obok kobieta z głową lwa trzymająca kaduceusz. Poniżej globus, maska, gałązka laurowa. U dołu sygnatury - z lewej: a Mitchel, z prawej: J. E. Gericke, fc. B.