Ex Libris Dr Bożenny Łukasiak / [Dolatowski Zbigniew]. - Dolatowski, Zbigniew (1927-2001) (1966)
Przedstawia siedzącego na stołku owrzodziałego, półnagiego mężczyznę, przed nim klęczy postać w kitlu ze skalpelem w ręku, napis w pionie po obu stronach postaci: Ex Libris Dr Bożenny Łukasiak. Sygn. aut. w obrębie kompoz., pod wyobrażeniem autograf aut. i data.