Joh. Godofr. Kirsch Ged. ab Ao. 1702. Wotzlavii primum, deinde ad aed. D. Barthol. Annis 15. V. D. M., obiit Ao. 1724. aet. 53. / Bernigeroth. - Bernigeroth, Martin (1670-1733) (1724)
Przedstawia portret w ujęciu 3/4, przy stole, na tle kotary i książek pastora gdańskiego Johanna Gottfrieda Kirscha (1672-1724).