[Ansicht vom Leegen Tor und Eisenbahntor mit vorgelegtem Stadtgraben] [Aut. odb. Karol Nowaliński]. - Nowaliński, Karol (1935- ). (Karol Nowaliński, 1986)
Przedstawia Bramę Nizinną oraz przejazd kolejowy przez bastiony, ujęcie od strony Żuław, od domu dróżnika, 18. 10. 21.