[Stan wojenny 1981] [Ulica Jana z Kolna podczas strajku 14-15 grudnia] / Fotografował Bogusław Nieznalski. - Nieznalski, Bogusław (1948-2014) (1981)
Przedstawia czołgi obstawiające okolicę Stoczni podczas strajku okupacyjnego 15 grudnia 1981 r. Widoczna kładka nad ul. Jana z Kolna, na niej tłum obserwatorów.