Ex Libris Ing. Dott. Gianni Mantero Ctibor Šťastný. - Šťastný, Ctibor (1884-1962) (1930)
Przedstawia wśród bujnej roślinności willę zbudowaną na skałach i rosnące przy niej drzewa. U dołu napis: Ex Libris Ing. Dott. Gianni Mantero. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf aut.