[Widok na Gdańsk z wieży dworca PKP] Foto Karol Nowaliński. - Nowaliński, Karol (1935- ). (1988)
Przedstawia widok ogólny z Dworca Głównego PKP w Gdańsku, na pierwszym planie skwer przy wylocie ul. Heweliusza, w głebi kościół św. Katarzyny, 1988 r.