Od Z. Mocarskiego A. K.. - Kravčenko, Aleksej (1889-1940) (1922)
Przedstawia wnętrze księgarni, w której znajduje się grupka mężczyzn, a pracownik stoi na drabinie i wyjmuje książkę z półki. U dołu napis: Od Z. Mocarskiego. Sygn. aut. w obrębie kompoz.